Με ιδιαίτερο τρόπο στον πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης Τήνου η Ακολουθία του Εσπερινού της Συγχωρήσεως (φωτο)

Loading...


Του Πρωτοπρ. Γεώργιου Φανερού, Αρχ. Επίτροπο ι. νήσου Τήνου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε στον πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης Τήνου η Ακολουθία του Εσπερινού της Συγχωρήσεως.
Πλήθος πιστού λαού κατέκλυσε κυριολεκτικά τον Ναό από την έναρξη της Ακολουθίας για να παρακολουθήσει και να συμπροσευχηθεί στην πρώτη Ακολουθία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία στον πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης τελείται με ιδιαίτερο τρόπο.
Όλος ο Ναός φωταγωγήθηκε από τα εκατοντάδες καντήλια και τους πολυελέους, τάματα της πίστης των πιστών, δημιουργώντας την αίσθηση του ενάστρου ουρανού, ενώ οι χοροί των ιεροψαλτών, αποδίδοντας τα μουσικά μέλη κατά τρόπο λιτό και κατανυκτικό, εισήγαγαν τους πιστούς στο χαρμόλυπο στάδιο των αρετών κατά τρόπο ιεροπρεπή.

Εφέτος, με πρόσκληση και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ. Δωροθέου του Β’, ομιλητής κατά τον Εσπερινό ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Μεγάλη Τεσσαρακοστή: πορεία της καρδιάς προς υπάντηση του Ηγαπημένου».

Τον Πανοσιολογιώτατο υποδέχθηκε, εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φανερός, ο οποίος και ευχαρίστησε τον π. Ιουστίνο για την εν Τήνω έλευσή του.

Στον Εσπερινό παρέστησαν άπας ο Ιερός Κλήρος της Νήσου, ο Δήμαρχος Τηνίων και ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.
Στο τέλος του Εσπερινού η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου προσέφερε προς πνευματική οικοδομή των πιστών βιβλίο πνευματικού περιεχομένου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του π. Ιουστίνου και με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, πραγματοποιήθηκαν ιερατικές και μοναστικές συνάξεις στις οποίες ομίλησε ο π. Ιουστίνος με ανάλογα θέματα.

1
1