ΛΑΡΙΣΑ: Απουσία Ιερώνυμου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη

Loading...


AΠΟΣΤΟΛΗ -Του Χρυσοβαλαντη Παππα-Με τιμές αλλά και με την απλότητα που χαρακτηρίζει το νέο ποιμεναρχη της Λάρισας και του Τυρνάβου, έγινε η ενθρονιση του . Τον υποδέχθηκε πλήθος πιστών και με την ιαχή ΆΞΙΟΣ οι αρχές της πόλεως πολιτικές και στρατιωτικές, τον οδήγησαν στον θρόνο του Αγίου Αχιλλιου από την κεντρική πλατεία της πόλεως.

Στον Μητροπολιτικό Ναό με πανηγυρικούς λόγους ο τοποτηρητής Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ο Πρωτοσύγκελος Πάνοσ. Αρχιμανδρίτης π.Αχιλλιος Τσουτσουρας αλλά και ο Περιφερειαρχης Θεσσαλίας κ Αγοραστός υποδέχθηκαν το νέο Μητροπολίτη.

Είμαι ένας από εσάς

Λίγο πριν ο κ Ιερώνυμος ζήτησε από τον Δήμαρχο της πόλεως κ.Καλογιάννη να υπογράψει άμεσα τη την αίτηση μεταδημοτευσης του ώστε να γίνω και τυπικά ένας από εσάς.

Ηχηρή απουσία

Από τη σημερινή ημέρα έλειπε ο κάτι που έκανε αίσθηση σε κλήρο και λαό, καθώς το μόνο θέμα συζήτησης ήταν η συμφωνία του Μακαριωτατου με τον Αλέξη Τσίπρα.
Αρκετοί Αρχιερείς που ήταν σήμερα στη Λάρισα απέφυγαν να απαντήσουν. Οι Σεβ Κεφαλληνίας Δημήτριος και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ έδωσαν ραντεβού στη Σύνοδο της Παρασκευής τονίζοντας έτσι το Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας μας, το μόνο έγκυρο να παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις..


Το μήνυμα που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, το οποίο ανέγνωσε ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης:

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr