Λαμπρός εορτασμός της Συνάξεως των Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα

Loading...


Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, τιμώσα δώδεκα Αγίους και Οσίους, οι οποίοι κατάγονται από τον ευλογημένο τόπο της Μεσσηνιακής γης, ασκήθηκαν, εγκαταβίωσαν και μαρτύρησαν σε αυτόν, εθέσπισε κατόπιν Ευλογίας και Αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως πανηγυρίζεται η Σύναξις των Μεσσηνίων Αγίων, κάθε χρόνο την Κυριακή των Μυροφόρων εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, με την πρέπουσα κατάνυξη, και λαμπρότητα.

Ούτω, για πρώτη φορά εφέτος, θα τελεσθή με κάθε μεγαλοπρέπεια η εορτή της Συνάξεως των Μεσσηνίων Αγίων, στις 19 Μαΐου, κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Μαΐου

Ώρα 7 το απόγευμα:

Υποδοχή στα Προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού των ιερών Λειψάνων των Μεσσηνίων Αγίων, της Κάρας του Οσιομάρτυρος Ηλία του Αρδούνη εκ της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, της Κάρας του Αγίου πατρός ημών Αθανασίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του εξ Ανδρούσης, και εν συνεχεία τέλεσις Δοξολογίας, Χρίσις δι  Ἁγίου Μύρου της ιεράς Εικόνος των δώδεκα Μεσσηνίων Αγίων, η οποία αγιγραφήθηκε από τον Μεσσήνιο Αγιογράφο Δημήτριο Χρανιώτη. Ακολούθως Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσ-σηνίας κ. Χ ρ υ σ ο σ τ ο μ ο υ και κατόπιν ιερά Αγρυπνία κατά την Αγιορειτικήν Τάξιν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Μαΐου

Ώρα 7 το απόγευμα:

Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Θαυμακού κ. Ι α κ ω β ο υ, συμπαραστατουμένου υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Κορωνείας κ. Π α ν τ ε λ ε η μ ο ν ο ς και Μεσσηνίας κ. Χ ρ υ σ ο σ τ ο μ ο υ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Μαΐου

Ώρα 7 το πρωί:

Όρθρος και εν συνεχεία η τέλεσις της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθή η Λιτάνευσις της ιεράς Εικόνος των Μεσσηνίων Αγίων και των ιερών Λειψάνων αυτών, δια των οδών Υπαπαντής, Μητροπολίτου Μελετίου και Φάριος.

Ώρα 7 το απόγευμα: Εσπερινός, Παρακλητικός Κανών εις τους Αγίους και αναχώρησις των ιερών Λειψάνων.