Λαμπρή Πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ναού Ερμουπόλεως Σύρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάσθηκε με λαμπρότητα στον ομώνυμο ιστορικό , ανεγερθέντα το 1824 από τους Μικρασιάτες, Χίους και Ψαριανούς πρόσφυγες και πρώτους οικιστές της Ερμούπολης, με την τέλεση Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’…

…παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού, του επί τιμή Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου, Αρεοπαγιτὼν, του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων, της τ. Βουλευτού κας Α. Μανούσου, της Πολιτευτού των Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, του επί τιμή Νομάρχου κ. Δημ. Μπάιλα, Εκπαιδευτικών και πλήθους Συρίων και παραθεριστών.

Πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην ευλογία του νέου καρπού της αμπέλου και την καταξίωση των υλικών αγαθών επ` ωφελεία του ανθρώπου και στον αγιασμό τους, διά της παρουσίας του Κυρίου, ο Οποίος ήρθε για να μεταμορφώσει και νά «ποιήσει καινά» τα πάντα, τον άνθρωπο και τους καρπούς της γης, με τους οποίους ο άνθρωπος όχι μόνο τρέφεται αλλά και τους βασικότερους αυτών, το σίτον την άμπελο, τους φέρει ως Δώρα στην Εκκλησία για να μετουσιωθούν, διά της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος στο Σώμα και το Αίμα Του.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίδες του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Συρίγο και Αντώνιο Βελούδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ήθος και η εργατικότητά τους μας διδάσκουν όλους.ενώ ο Πρωθιερεύς του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για τη στήριξη, που παρέχει στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό και του ευχήθηκε, εκ μέρους των Επιτρόπων και των Ενοριτών, για το επίμοχθο, διαρκές και αθόρυβο έργο τους στη συντήρηση και προστασία του ιστορικού Ναού.

0708syr (1).jpg
0708syr (2).jpg
0708syr (3).jpg
0708syr (4).jpg
0708syr (5).jpg
0708syr (6).jpg
0708syr (7).jpg
0708syr (8).jpg