Εκδήλωση γνωριμίας Ορθοδόξων Νέων από Ελλάδα, Σερβία και Πολωνία στην Ι.Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΟΝ ΣΒΟΡΩΝΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεών του, το πραγματοποίησε εκδήλωση γνωριμίας και επικοινωνίας από Ελλάδα, και Πολωνία την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν 140 νέοι και νέες από τρεις διαφορετικές χώρες. Συγκεκριμένα συμμετείχαν στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, σπουδαστές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελιγραδίου, που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο στον εκκλησιαστικό ξενώνα στον Σβορώνο Πιερίας καθώς και νέοι από την που φιλοξενούνται στην Ιερά Μονή Δοβρά Βεροίας.

Οι νέοι και οι νέες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να προβληματιστούν πάνω σε θέματα που τους απασχολούν, αλλά και να ψυχαγωγηθούν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασαν οι ίδιοι.

Τη νεανική αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο , ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ούνγενι και Νισπόρεν (Μολδαβίας) κ. Πέτρος, και κληρικοί υπεύθυνοι συνοδοί των αποστολών.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο ως επιχώριος Μητροπολίτης. Με έκδηλη χαρά από την παρουσία των νέων, τους καλωσόρισε και τους προέτρεψε να παραμείνουν σταθεροί και ακλόνητοι στις αρχές και αξίες της χριστιανικής ζωής, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σίγουρα συγκινητικό και συνάμα ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς συγκεντρωμένους τόσους πολλούς νέους. Μια εικόνα που διατρανώνει προς πάσα κατεύθυνση, την επιτευχθείσα, με τη Χάρη του Θεού, ενότητά μας και τη μεταξύ μας χριστιανική αγάπη».

Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με θαυμάσια παραδοσιακά ακούσματα και ήχους βγαλμένους μέσα από τις παραδόσεις των τριών χωρών.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι νέοι, φανερά ενθουσιασμένοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μέλλον. Να σημειωθεί ότι, κατά το δεύτερο 15ήμερο Αυγούστου, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους διοργανώνει προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή 40 νέων στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, στο πλαίσιο γνωριμίας και συνεργασίας των νεότερων μελών της Εκκλησίας.

KRS_7667.jpg
KRS_7680.jpg
KRS_7698.jpg
KRS_7707.jpg
KRS_7708.jpg
KRS_7724.jpg