Λαμπρή υποδοχή για απότμημα από το ιερό λείψανο του αγίου Αλεξάνδρου του Σβιρ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και το Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου υποδέχθηκε ένα απότμημα από το ιερό λείψανο του

Η Μονή της Αγίας Τριάδος – αγίου Αλεξάνδρου του Σβιρ βρίσκεται στα βόρεια της Ρωσσίας, μετά την αγία Πετρούπολη.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Αντώνιος έφθασε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 στις 7 το απόγευμα στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο Παιονίας και παρέδωσε επίσημα το ιερό λείψανο στον Καθηγούμενο του Ιερού Κοινοβίου Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο. Μέσα στην περικαλλή λειψανοθήκη μαζί με το ιερό λείψανο υπήρχε και μύρο που αναβλύζει από το άφθαρτο σώμα του Αγίου, καθώς και χώμα από το σημείο όπου του εμφανίστηκε η Αγίας Τριάς με την μορφή τριών Αγγέλων. Ο άγιος Αλέξανδρος είναι ο μόνος Άγιος μετά τον Πατριάρχη Αβραάμ που αξιώθηκε να δεί οφθαλμοφανώς την Αγία Τριάδα.

Οι τρεις Άγγελοι άγγιξαν τον Άγιο και το άγγιγμα αυτό μετέδωσε στο σώμα του Αγίου την αφθαρσία.


Την επομένη, Κυριακή 3 Ιουλίου, ο άγιος Καθηγούμενος Αντώνιος προεξήρχε της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας στο καθολικό της Μονής, προτεθειμένου του ιερού λειψάνου προς προσκύνηση των πιστών.

Σήμερα που κάποιοι πασχίζουν κατά τρόπο πονηρό, αιρετικό και απαράδεκτο να εγκαθιδρύσουν ιεραρχία στην αγία, ζωοποιό, ομοούσια και αδιαίρετη Τριάδα, έρχεται ο άγιος Αλέξανδρος να βεβαιώσει με την προσωπική μαρτυρία του αλλά και να επισφραγίσει με την πέντε αιώνων εκπληκτική αφθαρσία του αγίου λειψάνου του, ότι του παρουσιάστηκε η Αγίας Τριάς με την μορφή τριών Αγγέλων. Οι τρεις Άγγελοι έλαμπαν με την ίδια ανέκφραστη ουράνια δόξα και καθένας από Αυτούς κρατούσε ένα σκήπτρο. Τον ευλόγησαν και του υπέδειξαν το μέρος όπου έπρεπε να ανεγείρει Ιερά Μονή επ᾿ ονόματι της Αγίας Τριάδος.
Η μνήμη του εορτάζεται στις 30 Αυγούστου μαζί με τον άγιο Αλέξανδρο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
Είθε οι Άγιοι να πρεσβεύουν ενώπιον του Τριαδικού Θεού υπέρ πάντων ημών. Αμήν.