ΛΑΜΙΑ ΤΩΡΑ : Όλα έτοιμα για την αυριανή υποδοχή και ενθρόνιση του μητροπολίτη Φθιώτιδος

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Αποστολή – Γιώργος Θεοχάρης
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Ο πιστός λαός της και της μητροπολιτικής περιφέρειας της Φθιώτιδος αναμένουν με ανυπομονησία τον νέο Ποιμενάρχη τους, τον , που έρχεται αύριο στη Λαμία και διαδέχεται έναν λαμπρό Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικόλαο.

Η πόλη της Λαμίας και ο Μητροπολιτικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι έτοιμοι για την αυριανή υποδοχή και την ενθρόνιση που θα λάβει χώρα.

Το παρών θα δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, πολλοί Ιεράρχες, οι αρχές του τόπου και ασφαλώς οι πιστοί.

Το πρόγραμμα της υποδοχής και της ενθρόνισης, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος,  έχει ως εξής:

«Με χαρά γνωστοποιούμε στον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Φθιώτιδος, ότι το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πάρκου, η επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΥΜΕΩΝ.

●Στη συνέχεια, άπαντες θα πορευτούμε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου θα πραγματοποιηθεί, στις 11:30, η Τελετή της Ενθρονίσεως, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, πλειάδος Ιεραρχών, των Αρχών και του πιστού Λαού.
●Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Σεβασμιώτατος στις 4:30 το απόγευμα θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου θα τελέσει Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού προκατόχου του, κυρού Νικολάου και κατόπιν θα προεξάρχει στον Αρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεστεί στην εν λόγω Ιερά Μονή Δαμάστας.
●Την επομένη ημέρα, Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Συμεών θα προεξάρχει στον Όρθρο και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας.

Διαβάστε εδώ:  Συγκινητικές στιγμές στην "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" της Αρχιεπισκοπής με το αποχαιρετιστήριο του Φθιώτιδος Συμεών

●Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις συγχαρητήριες ευχές από τις Αρχές και το Λαό, στο Επισκοπείο (Σκληβανιώτου 5).
●Στις 2:30 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού προκατόχου του κυρού Δαμασκηνού, στο Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας.

Προσκαλείται ο φιλόχριστος λαός της Λαμίας και ολόκληρης της Φθιώτιδος, να συμμετάσχει στο ιστορικό αυτό γεγονός για την τοπική μας Εκκλησία αλλά και για όλη την περιοχή, και να προσέλθει στην υποδοχή του νέου μας Μητροπολίτη, στην πλατεία Πάρκου, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, ώστε να τιμήσει και να καλωσορίσει με τον πρέποντα τρόπο τον νεοεκλεγέντα Πηδαλιούχο της Φθιωτικής Εκκλησίας μας».tilegrafima.gr