Λαγκαδά Ιωάννης: Να έρθουμε πιο κοντά στον Θεό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα και με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και ιεροπρέπεια, εορτάσθηκε εις , η «Μητρόπολη των Εορτών» όπως την κατονομάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Το εσπέρας της εορτής, εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδά τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των , χοροστατούντος του , ο οποίος και ομίλησε επικαίρως προς το παριστάμενο εκκλησίασμα.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.
Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, παρέστησαν πλήθος κόσμου, οι οποίοι προσήλθαν από τις πρώτες πρωινές ώρες και με υποδειγματική τάξη και ευλάβεια παρακολουθούσαν προσευχιτικός τα τελούμενα, Κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Διαβάστε εδώ:  Φιλί ζωής με δέματα αγάπης από την Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Στην σύντομη προσλαλιά του, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλο το παριστάμενο εκκλησίασμα η Χάρις του Θεοδέγμονος Σπηλαίου να ομορφαίνει τις καρδιές και τις ζωές όλων, ενώ παράλληλα τους προέτρεψε να μην μένουν αδρανείς και αμέτοχοι σε ό,τι έχει σχέση με τον εαυτό και την ζωή τους, αλλά να κάνουν μία προσπάθεια, μέσα από την σημερινή εορτή να έρθουν πιο κοντά στον Θεό και να γνωρίσουν αληθινά τον Ιησού Χριστό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με τον Ι. Μ. Ναό της Αγίας Παρασκευής, διοργάνωσε υπό την επίβλεψη του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αναστασίου Παρούτογλου, Εόρτια Χριστουγεννιάτικη Τράπεζα και διανομή φαγητού, προς όλους τους κατοίκους του Λαγκαδά ανεξαρτήτως οικονομικής καταστάσεως, εις την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού.