Λαγκαδά Ιωάννης: Δεν υπάρχει υπερτέρα γλυκύτης από το να ζει κανείς στην παρουσία του Θεού

Loading...


Χειροτονία οδοντίατρου Αγιορείτη μοναχού

Την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Παρθένιου, εκ του Ιερού Κελίου των Εισοδίων της Θεοτόκου – Κερασιάς Αγίου Όρους, πτυχιούχου οδοντιάτρου, ο οποίος προσφέρει εθελοντική οδοντιατρική και ιατρική περίθαλψη εις το Άγιον Όρος, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις την Ιερά Μονή Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς, την Τρίτη 12 Μαρτίου ε.έ, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Συμεών, του νέου Θεολόγου.
Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τον υποδιάκονο Παρθένιο ανέφερε πως σήμερα καθώς η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Συμεών, του νέου Θεολόγου, η δική του ζωή αρχίζει μια καινούργια πορεία και αυτή η πορεία είναι η διακονία των μυστηρίων της χάριτος, των μυστηρίων εκείνων που συγκλίνουν στη διακονία του ενός μυστηρίου που είναι το μυστήριο της ευσεβείας και της σωτηρίας του ανθρώπου, ένα μυστήριο για το οποίο ο Άγιος Συμεών έχει συγγράψει και έχει αφήσει σε μας μία μεγάλη ενότητα πνευματικών έργων από τα οποία ο καθένας μπορεί να αντλήσει τις μεγάλες αλήθειες της πίστεως, οι οποίες βγήκαν μέσα από το προσωπικό του εργαστήριο της Αγιότητος, της Οσιότητος και της Δικαιοσύνης. Καλείται λοιπόν ο π. Παρθένιος να διακονήσει την υπόθεση του ουρανού επί της γης. Το πρώτον μεν ως διάκονος των μυστηρίων παίρνοντας τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, το δεύτερον δε, ως πρεσβύτερος της Εκκλησίας του Χριστού.

Σήμερα είναι ημέρα χαράς, προσέθεσε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης, διότι στην Ιερά τούτη Μονή λαμβάνει χώρα το μυστήριο της εις Διάκονον χειροτονίας του π. Παρθενίου και είναι ακριβώς ημέρα ευφρόσυνη και πολυσήμαντη και για την προσωπική του πνευματική ζωή αλλά και για τη ζωή της αδελφότητος της Μονής τονίζοντάς του ότι δεν υπάρχει υπερτέρα γλυκύτης από το να ζει κανείς στην παρουσία του Θεού και μεγαλύτερο βίωμα από το να στέκεται δίπλα του ο Αναστημένος Χριστός παίρνοντας την πικρία της ζωής του, στηρίζοντας την αστάθεια των βηματισμών του και να τον οδηγεί εις την Βασιλεία Του.

Φρόντισε να είσαι σταθερός, συμβούλεψε τον π. Παρθένιο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, και να μην επηρεάζεσαι ούτε από τα όσα θα ακούς, αλλά και όσα ο πειρασμός θελήσει να βάλει με τον πόλεμο των λογισμών. Όταν κανείς ζει στο μοναστήρι, ο διάβολος αυξάνει την επίθεση μέσα από την πάλη και μέσα από τις παγίδες των λογισμών. Ευκαιρία είναι κατά τη σημερινή ημέρα να συνδέσεις τη ζωή σου με τον Άγιο και να βιώσεις τον καρπό της Θεολογίας μέσα από το βίωμα της ασκήσεως, της προσευχής, της κατανύξεως της θεωρίας και μέσα από την βίωση όλων εκείνων των καταστάσεων που ξεπερνούν την τριβή της καθημερινότητας και χαρίζουν την μοναδικότητα μέσα στο αιώνιο παρόν της Βασιλείας του Θεού. Να είσαι ευλογημένος και η χάρις του Κυρίου να σε συνοδεύει και να γνωρίζεις πάντοτε ότι όσα χαρίσματα σου εμπιστεύθηκε ο Θεός δεν στα έδωσε για τον εαυτό σου αλλά για να τα χαίρεσαι μέσα από τη διακονία των αδελφών σου στο πρόσωπο των οποίων είναι ο ίδιος ο Χριστός. Αυτό είναι το μεγαλείο μέσα στην Εκκλησία.

Αξίζει να σημείωσουμε ότι την προσεχή Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013, Κυριακή της Τυρινής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα προβεί στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Παρθενίου, κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και πάλι εις την Ιερά Μονή Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς.

1
1
1