Λαγκαδά Ιωάννης: «Ας βιώσουμε όλα τα νοήματα που κρύβονται πίσω από τους τύπους»

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική εορτή, «η Μητρόπολη των εορτών», σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τα Χριστούγεννα, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής.
Στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια από τις πρώτες πρωινές ώρες να εορτάσουν τη κατά σάρκα Γέννηση του Σωτήρα Χριστού ανεγνώσθη το εόρτιο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίου, το οποίο αναφέρεται στην παγκόσμια  οικονομική κρίση, στην φτώχεια και στην ανάγκη στήριξης των αναξιοπαθούντων αδελφών μας, ενώ παράλληλα κηρύττει το ανατέλλον έτος 2013 ως «Έτος Πανανθρώπινης Αλληλεγγύης».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα Χρόνια Πολλά, και Ευλογημένα, Δύναμη, την κατ΄ άμφω υγιεία για αυτές τις ημέρες υπογραμμίζοντας ότι ο Κύριος ηµών Ιησούς Χριστός µε την παρουσία Του έρχεται και σήµερα να µας µεταφέρῃ το νέον µήνυµα της Βασιλείας Του. Μίας Βασιλείας δηλαδή πού δεν έχει καµίαν σχέσιν µέ τις ξεπεσμένες βασιλείες του κόσµου τούτου. Ερχεται να µεταφέρῃ το µήνυµα του Ουρανίου Πολιτεύµατος που δεν έχει καµίαν σχέσιν µε τα χρεοκοπηµένα πολιτεύµατα της παρούσης καθηµερινότητος. Έρχεται να µας µεταφέρει το µήνυµα της Αιωνίου Ζωής που είναι η υπέρτατη προσφορά της αγάπης του Θεού.

Και συνέχισε αναφέροντας, ας βαδίσωµεν, λοιπόν, µέχρι την Βηθλεέµ. Ας βιώσωµεν όλα εκείνα τα νοήµατα που κρύπτονται πίσω από τις εικόνες και τους τύπους. Ας γνωρίσωµεν πολύ καλά το που εγεννήθη ο Χριστός και ας ακολουθήσωµεν τον Αστέρα, τον Αγγελον της Αγάπης του Θεού πού µας δείχνει τον δρόµον της υψοποιού ταπεινώσεως δια να συναντήσωµεν το Θείον Βρέφος, δια να αλλάξῃ η ζωή µας, διά να αποτελέσῃ παρελθόν ό,τι µας χώρισε και µας χωρίζει από τον Θεόν και τον ανθρωπον, ωστε να γίνῃ παρόν η βίωσις της ζωοποιού παρουσίας του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ηµών Ιησού Χριστού.

Και έκλεισε με την προτροπή και την ευχή του λέγοντας μόνον µε τον Χριστόν στην ζωήν µας µπορούµε να οικοδοµούµε στην βεβαίαν ελπίδα δια την προσδοκίαν του παρόντος και τον οραµατισµόν τοῦ µέλλοντος. Σας εύχοµαι, εν αγάπῃ πολλή, πλουσίαν την χάριν του Τεχθέντος εν Βηθλεέµ Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ηµών Ιησού Χριστού. Καταλήγοντας την ομιλία του ανακοίνωσε και την δημιουργία παιδότοπου πλησίον της Ιεράς Μητροπόλεως

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη Τράπεζα προς όλους τους κατοίκους και τους εμπερίστατους αδελφούς μας στην αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά.