Λάδι στο Κονγκό από την Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος

Loading...


Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος για την προσφορά από την Ιερά Μητρόπολη μας 30 δοχείων ελαιολάδου για το φοιτητικό οικοτροφείο της Θεολογικής Σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου της R. DEM. Congo.

Ακολουθεί η επιστολή του Σεβασμιωτάτου Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου: 
Σεβασμιώτατε και αγαπητέ άγιε αδελφέ,

Μετά βαθυτάτης ευγνωμοσύνης απευθύνομαι προς την Υμετέραν Σεβασμιότητα ευχαριστών θερμώς διά την αποστολήν 30 δοχείων ελαιολάδου ίνα διατεθούν εις το φοιτητικόν οικοτροφείον της Θεολογικής Σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου της R. Dem. Congo.
Τα δοχεία αυτά, καθώς και τα 20 δοχεία, τα οποία απέστειλε ο π. Ευστράτιος εκ του ιερού Προσκυνήματος Αρχαγγέλου Μανταμάδου Λέσβου, κατόπιν δικής Σας μεσολαβήσεως, μετεφέρθησαν εις Θεσσαλονίκην και εφορτώθησαν εις τα δύο Κοντέινερ με άλλα τρόφιμα και πράγματα, διά να έλθωσιν εις Κινσάσαν, έδραν της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εις την Θεολογικήν μας Σχολήν φοιτούν 76 νέοι προερχόμενοι εκ των επισκοπών Κατάγκας, Congo-Braza και Κεντρώας Αφρικής. Η φοίτησις, διαμονή και διατροφή των φοιτητών είναι δωρεάν και καλύπτεται από δωρεάς πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικόν.
Το ελαιόλαδον εδώ είναι δυσεύρετον. Η προσφορά Σας αυτή θα βοηθήση εις την καλυτέραν διατροφήν των φοιτητών μας.

Σεβασμιώτατε, ταπεινώς εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να ανταποδώση δι᾿ Ουρανίων αγαθών την προσφοράν και αγάπην Σας προς το έργον της Ιεραποστολικής Μητροπόλεώς μας.
Μετά θερμών ευχαριστιών και της εν Κυρίω αγάπης

† ο Κεντρ­ώας Αφρικής Νικηφόρος