Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Αλιβέρι (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και με αναστάσιμο χαρακτήρα εορτάστηκε εκ μεταθέσεως η μνήμη του την Κυριακή του Πάσχα εσπέρας 28 Απριλίου με επίκεντρο του εορτασμού τον μεγαλοπρεπέστατο πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Πολιούχου Αλιβερίου όπου τη παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης με προεξάρχοντα τον Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο Ηγούμενο Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής και Γέροντος Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης με την συμμετοχή ιερέων ώμορων ενοριών επαρχίας Αλιβερίου και Χαλκίδος.

Εν συνεχεία τελέσθηκε το κήρυγμα απο τον Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο και η Αρτοκλασία στην εξέδρα στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού με την συμμετοχή πολλών πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τον λαοφιλή ένδοξο μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο μεταξύ εκ των οποίων παρέστη ο Δήμαρχος Αλιβέριου – Κύμης κ. Αθανάνασιος Μπουραντάς οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Μπόκαρης κ.Γεώργιος Κώτσαρης καθώς επίσης και ο Διοικητής και Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου οι οποίοι πλαισίωναν την ιερά εικόνα του Αγίου Γεωργίου ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος στην πόλη του Αλιβερίου με την αρθρόα συμμετοχή των πιστών που ακολούθησαν την ιερά πομπή.

Εις το ανολόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης Ιερού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου κ. Νικόλαος Νάκος μετά απο ευγενική παραχώρηση απο τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Χαραλάμπους Μαζαράκη.

Ανήμερα της εορτής προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου πλαισιούμενος του Πρωτοσυγκέλλου Πανοσ. Αρχιμ. Νικοδήμου Πόγκα του Πανοσ.Αρχιμ. Αμφιλοχίου Διακάκη Εφημέριου της ώμορης ενορίας Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου του Πανοσ Αρχιμ Νικόδημου Τσιμόγιαννη Εφημέριου του Ιερού Ναού των διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Αντωνίου Αγγελόπουλου.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στον βίο τα θαύματα το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου αλλα και απο τον στίχο του δοξαστικού που αναφέρει τον άγιο ως <νοερό αδάμαντα> και την σημασία του ονόματος του αγίου.

Εν συνεχεία μετά την απόλυση ακολούθησε μικρά λιτανεία της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου πέριξ του ιερού ναού.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης και εκ του ιερού ναούtilegrafima.gr