Η λιτανεία της Παναγίας «Φοβερά Προστασία» στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, με την συμμετοχή πλήθους πιστών η καθιερωμένη λιτανεία της ιεράς από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στις Καρυές.

Επικεφαλής της λιτανείας ήταν ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος.

Η εικόνα, αφού πέρασε από διάφορα Κελλιά, μεταφέρθηκε από την Μονή στις Καρυές, όπου τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Είναι η μοναδική εκτός Πρωτάτου εικόνα της Παναγίας, η οποία εισέρχεται και προσκυνείται μέσα στον πανάρχαιο ιερό ναό, μαζί με την εφέστια εικόνα του «Άξιον Εστιν».

Αφού τελέστηκε δέηση στον ναό του Πρωτάτου, η εικόνα επέστρεψε στην Μονή Κουτλουμουσίου, συνοδευόμενη από την Ιερά Επιστασία.

Λιτανείες θαυματουργών εικόνων της Παναγίας τελούνται στην διάρκεια της Διακαινησίμου σε όλες σχεδόν τις μονές του , από τις οποίες ξεχωρίζουν τρεις, η λιτανεία του «Άξιον Εστιν» στις Καρυές την Δευτέρα του Πάσχα, και οι λιτανείες της Πορταΐτισσας στην Μονή Ιβήρων και της «Φοβεράς Προστασίας» στην Μονή Κουτλουμουσίου, την Τρίτη του Πάσχα.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr