Κυκλοφόρησαν τα ημερολόγια της Ι.Μ. Γλυφάδος

Loading...


Κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, επίσημα, το νέο εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε., Β., Β. και Β., για το σωτήριο έτος 2013.

Είναι το 10ο  κατά σειρά Ημερολόγιο που κυκλοφορεί από την Ιερά Μητρόπολη και είναι αφιερωμένο στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου και στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Βούλας, ο οποίος δεσπόζει στη πλατεία της πόλεως.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Ποιμενάρχης κ. Παύλος, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συμπλήρωση των δέκα χρόνων Αρχιερατείας και Ποιμαντορίας στη νεοσύστατη Ιερά Μητρόπολη και τονίζει : «Ως πνευματικός σας πατέρας, χαίρομαι μαζί σας, όταν προοδεύετε εν Χριστώ και θλίβομαι όταν διαπιστώνω, πως ψυχές κινδυνεύουν να χαθούν, από τις παγίδες του πονηρού»

Επίσης μεταξύ άλλων, επισημαίνει : «Σε καιρούς δύσκολους για τον τόπο μας, σε μέρες που η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια, χτυπούν την πόρτα κάθε νοικοκυριού, σε μέρες που κάθε Έλληνας αγωνιά για το αύριο, η Εκκλησία, ως Μάνα στοργική, βρίσκεται στο πλευρό κάθε πονεμένου για να τον ανακουφίσει και να τον στηρίξει». Τέλος κλείνει προσευχόμενος και ευχόμενος : «… ο Πανάγαθος Θεός, διά πρεσβειών του Τιμίου Βαπτιστού, να παρέχει σε όλόυς μας ευκαιρίες μετανοίας και δύναμη για την καθημερινή βιοπάλη».

Το ημερολόγιο περιέχει απόσμασμα από τους «Λόγοι Eγκωμιαστικοί εις τον Τίμιο Πρόδρομο» σε νεοελληνική απόδοση, του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου και από τον Φώτη Κόντογλου ένα απόσμασμα με τίτλο «Παίγνιον Ανόμου Γυναικός. Περιέχει σύντομο ιστορικό του ομώνυμου Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βούλας.  Όπως και τα προηγούμενα ημερολόγια της Μητροπόλεως, έτσι και το φετινό, περιέχει πληροφορίες για την διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως, τα πρόσωπα που διακονούν στις υπηρεσίες της, τα τηλέφωνα επικοινωνίας, όπως επίσης και και όλων των Ενοριών αντίστοιχα και ειδικότερα. Πολύ χρήσιμη και πρακτικό είναι η ειδική μηνιαία αναφορά, για το ποιοι ναοί και παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως  πανηγυρίζουν κάθε μήνα και φυσικά ποιοι άγιοι εορτάζουν καθημερινά, όπως επίσης για τα Αποστολικά και Ευαγγελικά Αναγνώσματα των Κυριακών και των Δεσποτικών και Θεομητορικών Εορτών κ.α.

Το Ημερολόγιο  επιμελήθηκε για άλλη μια χρονιά, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης και Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αντζουλάτος. Τα ιστορικά στοιχεία του Ιερού Ναού που είναι αφιερωμένο φέτος το Ημερολόγιο, επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του και Υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων και Διαζυγίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Θωμόπουλος. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αναζητήσουν και να το προμηθευτούν  άμεσα, σ’  όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, ενισχύοντας το πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και εν γένει  ποιμαντικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας.
 
Αναμφισβήτητα το Ημερολόγιο Τσέπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αποτελεί ένα χρήσιμο εφόδιο για κάθε πιστό που ανήκει ή δραστηριοποιείται στην Μητροπολιτική αυτή περιφέρεια, αλλά και για κάθε ορθόδοξο Χριστιανό γενικότερα.