Κορίνθου Διονύσιος: Έχει αλλοιωθεί ο ρόλος της μητρότητος

Loading...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στην Κροκίδειο αίθουσα, η 6η  κάτα σειρά συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ομιλητής ήταν ο διαπρεπής και βαθυνούστατος θεολόγος, στενός συνεργάτης του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου και Γενικός Αρχιερατικός Επιτρόπος Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: « ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΙΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΟΣ». Ο Πανοσιολογιώτατος ομιλητής με πολλή  γλυκύτητα, ενάργεια και με θεολογικά επιχειρήματα μέσα από την Αγία Γραφή και από τον  αγιοπνευματικό πλούτο των Πατέρων της Εκκλησίας μας, λαμβάνοντας αφορμή από την Δεσποτικοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι εκείνο που καταξιώνει κάθε γυναίκα είναι η μητρότης, κάθε μητέρα είναι μια «εικόνα της βρεφοκρατούσης Παναγίας», η αγκαλιά της είναι ο πρόναος  της εισόδου του παιδιού στην Εκκλησία καθώς και ότι μια σωστή μητέρα μπορεί να αναθρέψει με το άδολο γάλα της πίστεως σωστούς ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι ευεργετικοί και στις επόμενες γενεές.
Στην συνέχεια τον λογο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμεναρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος αφού συνεχάρη  με θερμά λόγια τον ομιλητή για την εμπνευσμένη και τεκμηριωμένη ομιλία του, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στις μέρες μας έχει  αλλοιωθεί ο ρόλος της μητρότητος,  γι’ αυτό, αν θέλουμε να περιφρουρίσουμε τον ρόλο και την αποστολή, της δεν έχουμε παρά να εντρυφήσουμε στην πατερική διδασκαλία της Εκκλησίας μας, η οποία θέτει τις βάσεις και κατευθύνει την μητέρα και την οικογένεια στον δρόμο της εν Χριστώ τελείωσης και σωτηρίας.