Κορίνθου Διονύσιος: «Ο άνθρωπος είναι το τελειότερο δημιούργημα του Θεού» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον προσκυνηματικό Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην Αρχαία Κόρινθο, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την παραμονή της εορτής της μνήμης των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, υιών Θεοδότης, των εξ Ασίας την Δευτέρα, 31η Οκτωβρίου 2016, προκειμένου να τελέσει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη πλαισίωσαν Ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Παν/τος Αρχιμ. π. Φίλιππος Χαμαργιάς, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στους Αγίους Αναργύρους ως πρότυπα στην σύγχρονη εποχή.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Διονύσιος ομιλήσας αναφέρθηκε στην προ ολίγων ημερών Ιερά Αποδημία του, με ολιγάριθμο «γκρουπ» από την Κορινθία, στα Πανίερα Προσκυνήματα στην Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ, κατά την διάρκεια της οποίας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος τον τίμησε προσφέροντάς του Αρχιερατικό Εγκόλπιο και εν συνεχεία τίμησε και τους Ιερείς, που τον συνόδευαν, προσφέροντάς τους ως ευλογία από έναν επιστήθιο Σταυρό. Αυτή η ευλογία και διάκριση του Πατριάρχου έκανε τον σεπτό Ποιμενάρχη να Χειροθετήσει τον Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Αιδεσ. Οικονόμο π. Πέτρο Τζέκο σε Σταυροφόρο.

Διαβάστε εδώ:  Κορίνθου Διονύσιος: «Η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ακήρυκτου πολέμου» (ΦΩΤΟ)

Την επομένη Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016, ημέρα της μνήμης των ιαματικών Αγίων, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία, πλαισιωμένος από τους Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τους Εφημερίους του Ι. Ναού π. Νικόλαο Πολύζο και π. Πέτρο Τζέκο και τους Διακόνους του. Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης, λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, αναφέρθηκε στην ανθρώπινη ύπαρξη όχι ως μία τυχαία σύμπτωση αλλά ως το τελειότερο δημιούργημα του Θεού προικισμένο με πολλά και πλούσια χαρίσματα, που, ωστόσο, εάν δεν έχει Αγάπη δεν είναι τίποτα. Τον λόγο του ολοκλήρωσε ευχόμενος σε όλους όπως οι Άγιοι Ανάργυροι πρεσβεύουν ώστε όλοι να έχουν σωματική και ψυχική υγεία.

KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera