Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η αναστήλωση των ιερών εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου , προεξάρχοντος του

…και την συμμετοχή του εφημερίου του Καθεδρικού Ναού Παν. Αρχιμ. κ. Σωσιπάτρου Στεφανούδη, του εφημερίου της ενορίας του Αποστόλου Παύλου Ουψάλας Αιδ. Πρεσβυτέρου κ. Αθανασίου Μελά, του εφημερίου της ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Στοκχόλμης της Πατριαρχικής Εξαρχίας των εν τη Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσσικής Παραδόσεως Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Αγγέλου Velichkov και του Διακόνου Ιερολ. κ. Αλεξάνδρου Djukic.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε έξι γλώσσες: ελληνική, σουηδική, ρωσσική, σερβική, γαλλική και αγγλική, τους δε ύμνους έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού Μουσικολ. κ. Δημήτριος Καλπακίδης και η βυζαντινή χορωδία του ναού.

Παρέστησαν, μαζί με το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Αρχιεπίσκοπος της Συριακής Αραμαϊκής Κοινότητας στη Διασπορά Σεβ. κ. Βενιαμίν, ο Κόπτης Επίσκοπος Θεοφ. κ. Anba Abakir, ο Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, το μέλος του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Roger Hadad, ο Εντιμ. Πρόξενος της Κύπρου κ. Γεώργιος Λοΐζου, ο Εντιμ. Πρόξενος της Αρμενίας κ. Arshak Manoukian, ο Εντιμ. Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στο Μάλμε της Σουηδίας κ. Σωτήριος Δίκος με την σύζυγό του Μαρία και ο Εντιμ. Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στην Ισλανδία κ. Αλέξανδρος Rafn Sigurdsson με την σύζυγό του Anna Juliana.

Διαβάστε εδώ:  Κυριακή της Ορθοδοξίας: Ορθοδοξίας απαυγάσματα

Στο τέλος της λατρευτικής συνάξεως πραγματοποιήθηκε η περιφορά των ιερών εικόνων, τον δε θείο λόγο κήρυξε ο στην ελληνική και την αγγλική με ιδιαίτερη αναφορά στη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας ανά τον κόσμον και τις ιστορικές πρωτοβουλίες της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σε παγκόσμιο επίπεδο με γνώμονα τον διάλογο της αγάπης και της καταλαγής.

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων και του εκκλησιάσματος στην αίθουσα δεξιώσεων του ναού.

Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του κ. Γεωργίου Βασιλείου.