Κηφισίας Κύριλλος: Η Εκκλησία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός φορέας στη χώρα

Loading...


Βασιλόπιττα στην Μητρόπολη Κηφισίας και το φλουρί στην Τροχαία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της Βασιλόπιττας στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.

Παρέστησαν τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, τα μέλη του Κεντρικού Ταμείου Ενοριακής Δράσεως, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος, του Τμήματος Ασφαλείας και της Τροχαίας Κηφισιάς, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Κηφισιάς καθώς και Κληρικοί και Λαικοί.        

Μετά το πέρας της ακολουθίας της κοπής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχήθηκε τα δέοντα στους παρευρισκομένους και διένειμε την πίτα. Το χρυσό φλουρί έτυχε στον Διοικητή Ασφαλείας Κηφισιάς κ. Ιωάννη Σκούρα.

1

 
     Χθες στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δήμου Μεταμορφώσεως, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πίτας, των μελών των Ταμείων Ενοριακής Δράσεωςτών Αρχιερατικών περιφερειών Κηφισιάς, Εκάλης, Αμαρουσίου και Πεύκης-Μεταμορφώσεως  της Μητροπόλεώς ∙ καθώς και η επίδοση των Διοριστηρίων των νέων μελών των Ταμείων Ενοριακής Δραάσεως.

Ήταν παρόντες ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χρίστος Κυριακόπουλος,οΙεροκήρυξ της Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης, οιΑρχιερατικοί Επίτροποι, οιυπεύθυνοι Εφημέριοι και τα μέλη των Ταμείων Ενοριακών Δράσεων καθώς ο Δήμαρχος Μεταμορφώσεως. Προηγήθηκε ηΑκολουθία τούΕσπερινού στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος .

Μετά το πέρας τού Εσπερινού,  ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας. Στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου Μεταμορφώσεως έπαιξε κάλαντα υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου Αλιστρατλή. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωτ/ρος π. Χαραλάμπης Θεοδώσης, μέλος του Κεντρικού Ταμείου Ενοριακής Δράσεως.

Εν συνεχεία έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος οοποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η φιλανθρωπία στην Εκκλησία γίνεται κατά μίμηση της αγάπης του Χριστού. Όλα τα δεινά προέρχονται από τη φιλαυτία που είναι μητέρα των παθών και οδηγεί στην μισανθρωπία. Η Εκκλησία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός φορέας στη χώρα μας. Παρουσίασε εκτενώς το επιτελεσθέν έργο τη χρονιά που πέρασε και έθεσε τους στόχους για τη νέα χρονιά. Ευχαρίστησε τους κληρικούς και τα μέλη των Ταμείων Ενοριακών Δράσεων για την ανιδιοτελή και επίπονη διακονία προς ανακούφιση των ελαχίστων αδελφών του Χριστού, ζήτησε την προσοχή και την προσευχή όλων για την επίτευξη των στόχων,  ευχήθηκε τα δέοντα και διένειμε  την πίτα. Στην έξοδο του Ναούένα  αναμνηστικό δώρο μοιράσθηκε σε όλους μας.tilegrafima.gr