Κερκύρας Νεκτάριος: Δυσαναπλήρωτο το κενό του π. Παύλου Χαρίση (φωτο)

Loading...


Κοσμοσυρροή στην Καρύτσα της Λάρισας το μεσημέρι της Τρίτης 20ης Αυγούστου 2013 όπου Κλήρος και λαός προέπεμψαν στην τελευταία του κατοικία τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Παύλο Χαρίση, απλανή πνευματικό πατέρα και Ιεροκήρυκα της Λαρισαικής Εκκλησίας.

Η εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος εψάλη στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καρύτσα, προεξάρχοντος του καρδιακού του φίλου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και συμμετέχοντος του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Ακόμη συμμετείχαν πολλοί Ηγούμενοι και πολλές Ηγουμένες, μοναχοί και μοναχές και πλήθος πνευματικών παιδιών του.
Επικηδείους λόγους εξεφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος με την ρητορική ικανότητα που τον διακρίνει περιέγραψε την πληθωρική προσωπικότητα του μεγάλου Εκκλησιαστικού ανδρός και παιδικού του φίλου, ο οποίος εποίμανε τον λαό του Θεού με σύνεση, ειλικρινή αγάπη και αυτοθυσία, γι’ αυτό και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

1

Φανερά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος παρομοίασε τον απερχόμενο Κληρικό ως τον Σαμψών, τον σοφό και πιστό άνδρα της Παλαιάς Διαθήκης και Κριτή του Ισραήλ που ως άλλος μικρός ήλιος έλαμψε στην τοπική κοινωνία και φώτισε τις ψυχές των ανθρώπων.

1

Καί τελειώνοντας, τον μεταστάντα Κληρικό αποχαιρέτησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, ο οποίος παρουσίασε την ενάρετη ζωή του πατρός από της γεννήσεώς του έως και της τελευταίας ημέρας της επιγείου παρουσίας του.

1
1