Κεφαλλονιά: Κάηκε ο ιστορικός Ναός της Παναγίας

Loading...: Ιστορικός της Κεφαλλονιάς αφιερωμένος στην Παναγία κάηκε ολοσχερώς σήμερα τα ξημερώματα σκορπίζοντας θλίψη στους πιστούς του νησιού.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που αναφέρει η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα www.kefaloniapress.gr η φωτιά έγινε τυχαία αντιληπτή από κάτοικο που είδε τις φλόγες από το παράθυρό του στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα. Ξύπνησε τον πιο κοντινό κάτοικο της εκκλησίας και κάλεσαν την πυροσβεστική αλλά ήταν μάλλον αργά. Ήδη ο ναός είχε «λαμπαδιάσει». Ο ναός χτίστηκε μετά τους σεισμούς του 1953 από τον περίφημο τεχνίτη Σούρτη και δεν έπαθε τίποτε στους σεισμούς του 2014. Το τραγικό είναι ότι επειδή τον θεωρούσαν ασφαλή είχαν μεταφέρει εκεί εικόνες και από άλλους ναούς που είχαν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς.

Διαβάστε εδώ:  Αναστήλωνονται δύο Ναοί στην Σκιάθο

Το ιστορικό της καταστροφής

06.00 πμ: Φωτιά ξέσπασε τα χαράματα της Δευτέρας (περί τις 04.00 πμ) στην κεντρική εκκλησία της Θεοτόκου Τυπαλδάτων Χαυδάτων στην Παλική. Πρόκειται για μια από τις πλέον παλιές εκκλησίες του νησιού μας με εκκλησιαστικούς θησαυρούς. Δυστυχώς όπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι φλόγες «κατάπιαν» κυριολεκτικά το εσωτερικό του ναού , τις εικόνες και τα ξυλόγλυπτα. Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες δεν κατάφεραν να σώσουν και πολλά, εξάλλου όλα το εσωτερικό είναι εύφλεκτο ξύλο, κεριά, λάδι… Από όσα καταφέραμε να μάθουμε δεν υπήρξε τραυματισμός. Το πλήγμα είναι μεγάλο για την ιστορία του νησιού και την εκκλησιαστική τέχνη.

Οι φωτογραφίες από το facebook Makis Moss

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr