Καθηγητής των ΤΕΙ χειροτονήθηκε Διάκονος στην Λάρισα

Loading...


Ο Καθηγητής των ΤΕΙ Λάρισας στην έδρα της Νοσηλευτικής κ. Θεοδόσιος Παραλίκας, χειροτονήθηκε Διάκονος της Εκκλησίας στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 κατά την εορτή του Αγίου Νικολάου, του Πλανά, του Ηγιασμένου, στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, του Πλανά ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος έκειρε μικρόσχημο μοναχό τον καθηγητή, και του απένειμε το μοναχικό όνομα Σέργιος, προς τιμήν του ενός εκ των δύο μεγάλων θαυματουργών Αγίων Σεργίου και Βάκχου, που εορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου.

Ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πολλή του αγάπη, με την οποία τον περιέβαλε και με ευγνωμοσύνη στράφηκε προς όσους τον στήριξαν πνευματικά από μικρό παιδί έως και την στιγμή της χειροτονίας του και ανέλυσε ακόμη στην χειροτονητήριο ομιλία του το θαύμα της παρουσίας του Θεού στην ζωή του, έτσι όπως το έζησε από της νεότητός του. Αγάπησε θερμά την επιστήμη του, τους καθηγητές και τους φοιτητές του αλλά ο παιδικός πόθος της καρδίας του ήταν η αγία Ιερωσύνη, η διακονία και η φιλανθρωπία, η προσφορά και η θυσία μέσα στο σώμα της Εκκλησίας του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχήθηκε με την σειρά του στον νέο επιστήμονα-κληρικό να γίνει φως για τους ανθρώπους σήμερα που δοκιμάζονται από πολλά προβλήματα , και αφού ο Θεός τον αξίωσε αυτής της μεγάλης χάριτος τον παρότρυνε να αξιοποιήσει το χάρισμά του από τον Θεό και με την ζωή και το έργο του να σκορπίζει την ευωδία του Χριστού παντού, στο Πανεπιστήμιο, στην Νοσηλευτική, στους φοιτητές, στην νεότητα, στους ενορίτες του και να τους δεικνύει την μόνη αληθινή οδό, που οδηγεί στην αληθινή και αιώνια ζωή, όπως έκανε θυσιαστικά ο προστάτης Άγιος του, Μεγαλομάρτυς Σέργιος, που μαρτύρησε για την δόξα του ονόματος του Αγίου Θεού.

Τον νέο Ιεροδιάκονο π. Σέργιο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Καμπανίας και Ναούσης, Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και πνευματικός του Πατέρας, π. Σεραφείμ Ατματζίδης, πολλοί πατέρες από την Λάρισα, την Μακεδονία και την Χαλκιδική, καθώς και πολλοί καθηγητές από το Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ της Λάρισας, όπου ευσυνείδητα υπηρετεί και θα συνεχίσει με την χάρη του Θεού αυτό το σπουδαίο έργο και ως κληρικός.

alt
alt
alt


Ετικέτες