Κατανυκτική Αγρυπνία στον Άγιο Παντελεήμονα Πύργου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Mε τις ευχές του Ηλείας κ.κ. Γερμανού και με αφορμή την ανάμνηση του θαυμαστού γεγονότος του «Άξιον Εστί» της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς επίσης και την Ιερή μνήμη του Αγίου Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελέημονος Πύργου, τελέσθηκε η καθιερωμένη Ιερή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, πλαισιουμένου επίσης από τους Αιδ. π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, π. Αθάνασιο Στεργιόπουλο, π. Νικόλαο Κατσηδήμα, π. Παναγιώτη Κλουκίνα και τον οικείο Εφημέριο π. Χαράλαμπο Γαλανόπουλο.

Τους Ιερούς Ύμνους απέδωσε εξαίσια και κατανυκτικά, χορωδία αποτελούμενη από καλλικέλαδους Ιεροψάλτες και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό την διεύθυνση του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Παντελέημονος Παπαηλιού, Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής, στην ως άνω Σχολή.

Για τους φιλακόλουθους Χριστιανούς του Πύργου, οι οποίοι αγαπούν την κατάνυξη και την μυσταγωγία, για τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να στερηθούν τον Εκκλησιασμό τους, καθώς επίσης για τους νέους μας, που ομιλεί μέσα στην καρδιά τους, η χάρις των Μυστηρίων της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, μέσα από την απλότητα, την ιεροπρέπεια και την κατάνυξη, ήταν όντως μία καλή ευκαιρία προσερχόμενοι να προσευχηθούν και να λάβουν χάρη της Παναγίας του «Άξιον Εστί», καθώς επίσης και την ευλογία του Αγίου Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας. Ανθρώπου με σπάνια ταλέντα και πνευματικά χαρίσματα, με εκπληκτική επιστημονική κατάρτιση, που διακόνησε τον άνθρωπο ως Ποιμένας και Ιατρός, με αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση και αγάπη!

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμαςtilegrafima.gr