ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πλήθη λαού για την Παναγία Υπαπαντή -7 Ιεράρχες στον εορτασμό

Loading...


-Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα την πολιούχο της, .

Το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και στις 11 ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Στις εκδηλώσεις παρίστανται οι μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεγάρων Κωνσταντίνος, Καρθαγένης Μελέτιος, Ιεραπύτνης Κύριλλος, Σταγών Θεόκλητος, Λαρίσης Ιερώνυμος και ο οικοδεσπότης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στη 1 το μεσημέρι,πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στις 2 το μεσημέρι, ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας παρέθεσε  γεύμα στο “Elite City Resort”. Στις 8 το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού, έλαβε χώρα η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής, την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, και τη Βουλή η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, ενώ παρίστανται επίσης μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης.

 

 

ΚΕΙΜΕΝΟ:eleftheriaonline.grtilegrafima.gr