Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων Πατέρων της Όπτινα στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου , η υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων Πατέρων, που έζησαν στο μοναστήρι της Όπτινα, στην Ρωσία.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας

Τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν στο Ναό από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σαγματά, όπου και φυλάσσονται και η φιλοξενία τους εντάσσεται .

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στο Ναό προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως την Τετάρτη 5 Απριλίου. Παράλληλα, στον Ναό , προστάτιδας της Θράκης και των απανταχού Θρακιωτών.

Της υποδοχής των Λειψάνων, προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ΑρχιμανδρίτηςΝήφων Καπογιάννης.

Μετά την είσοδο των Ιερών Λειψάνων στο Ναό, τελέσθηκε δέηση, Παράκληση και στη συνέχεια αφιέρωμα στους Αγίους Πατέρες της Όπτινα, με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Βασιλάκο, της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, ο οποίος και μετέφερε τα Ιερά Λείψανα.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης, μετέφερε σε όλους .

Ιδιαίτερα εξέφρασε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του Μητροπολίτου Πειραιώς προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, για την κανονική άδεια που έδωσε ώστε να μεταφερθούν τα Ιερά Λείψανα και να μπορέσει έτσι ο Πειραϊκός Λαός να τα προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία των Αγίων.

Και τέλος, μετέφερε την αγάπη και τις ευχαριστίες του προς τον Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Βασιλάκο, που συνόδευσε αυτόν τον μεγάλο θησαυρό και ανταποκρίνεται πάντα με πολύ αγάπη σε κάθε πρόσκληση της Μητροπόλεως.

Διαβάστε εδώ:  Η Παναγία Κοσμοσώτειρα στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Ανταπαντώντας ο Πρωτ. Σπυρίδων Βασιλάκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο για την άδεια της μεταφοράς των Λειψάνων, για την πολύ φιλόξενη αγάπη του και την Ενορία της Ευαγγελίστριας Πειραιώς με την τόσο δυνατή παρουσία της Παναγίας μας, για την υποδοχή και την φιλοξενία. Τέλος, μετέφερε και τις ευχές του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σαγματά, Γέροντος Παϊσίου.

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμός του, συμπλήρωσε:

«Μέσα στην Εκκλησία μας έχει πραγματικά μεγάλη αξία αυτό που μοιράζεται. Στα μοναστήρια της Βοιωτίας αναπαύονται, παρηγορούν, αγιάζουν και στηρίζουν τα λείψανα των Αγίων μας, την πορεία του κάθε ανθρώπου ο οποίος επικαλείται την ικεσία και την παρρησία τους προς τον Θεό.

Έτσι λοιπόν σήμερα είναι ιδιαίτερη χαρά γιατί μπορούμε να μοιραστούμε εδώ στον Πειραιά αυτήν την μεγάλη ευλογία.».