Ιωάννινα: Τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο

Loading...


: Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, προστάτου της πόλεως των Ιωαννίνων, ξεκίνησαν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 οπότε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης, τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχη.

Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στον ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου (Πλ. Πάργης), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μαξίμου.

Λίγο μετά τις 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και η εναποθεσίς τους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου, οπότε και θα επιστρέψουν στον Ιερό Προκυνηματικό Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr