Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά Φύλλων Χαλκίδος

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου αφ’ εσπέρας πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ενορίας Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα Ερέτριας απογευματινό προσκύνημα στην από τους πιστούς της ενορίας με επικεφαλής τον εφημέριο Πανοσ. Αρχιμ. Θεαγένη Κόλλια τον οποίον με τους πιστούς υπόδεχθηκε εγκάρδια ο εφημέριος της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχιμ. Χριστοφόρος Παπαθανασίου.

Στην συνέχεια στο Καθολικό της Ιεράς Μονης τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο η Αρτοκλασία υπέρ υγείας των πιστών από τον π. Θεαγένη και την συμμετοχή των κυριών της ενορίας του Μαλακώντα οι οποίες και έψαλαν την Παράκληση.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως προσήλθαν στην ιερά μονή για προσκύνημα πολλοί προσκυνητές και απο την Λιβαδειά.

Ακολούθησε το μοναστηριακό κέρασμα με την επιμέλεια του π. Χριστοφόρου ο οποίος ομίλησε στους πιστούς για την ιστορία της Ιεράς Μονής για το βίο και τα θαύματα του Αγίου Γεωργίου στην συνέχεια ο π. Χριστοφόρος με την ιδιότητα του μουσικού εμπλούτησε την ατμόσφαιρα με την απόδοση διάφορων παραδοσιακών τραγουδιών και με το τραγούδι του Αγίου Γεωργίου που προέρχεται από την λαϊκή μας παράδοση τα οποία και τραγούδησε στους πιστούς.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης