Η «Χριστιανούπολη» και στην «Ουρανούπολη» της Ι.Μ.Πειραιώς

Loading...


Όσοι και όσες έχουν γευτεί την κατασκηνωτική ζωή στην «Χριστιανούπολη» και στην «Ουρανούπολη» γνωρίζουν καλά πως κάθε στιγμή, κάθε ανάμνηση τους είναι πολύτιμη. Κι είναι αλήθεια πως οι ρυθμοί του χειμώνα απομακρύνουν χωρίς να μπορούν να ξεθωριάσουν τη χαρά και την ομορφιά να μοιράζεσαι τα σημαντικά και τα σπουδαία, τα απλά και τα καθημερινά με ανθρώπους που συναντάς, ίσως για πρώτη φορά κι όλα αυτά με πολύ παιχνίδι και άφθονη ψυχαγωγία.

Οι Κατασκηνώσεις μας που εφέτος συμπληρώνουν τριάντα τρία (33) χρόνια συνεχούς και γόνιμης λειτουργίας για τα αγόρια στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ι. Συνοδικής Μονής «Παναγία Χρυσοπηγή» στο Πολυδένδρι Αττικής και για τα κορίτσια στις εγκαταστάσεις της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς «Ουρανούπολη» στην Παιανία Αττικής ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους για να προσφέρουν τρόπο ζωής διαφορετικό, αληθινό  και χριστιανικό σε αγόρια και κορίτσια από δευτέρα δημοτικού έως απόφοιτους /τες, φοιτητές /τριες.

Σε εποχές έλλειψης επικοινωνίας και μοναξιάς, εγωκεντρισμού και αποξένωσης οι Κατασκηνώσεις μας αποτελούν πρόσκληση και πρόκληση για υγιή κοινωνικοποίηση και διαμόρφωση του χαρακτήρα κάθε παιδιού και νέου ανθρώπου, υπό το φως των αληθειών της πίστεώς μας και την σκέπη της  Εκκλησίας μας.