Η Πεντηκοστή στη Μητρόπολη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε κι εφέτος, την 16η Ιουνίου 2019, η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, η Κυριακή της , στην .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης: “Τελέσθηκε πανηγυρική δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, ο οποίος και προεξήρχε και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου.

Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του, αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και εξήγησε τους λόγους που οι Πατέρες της Εκκλησίας μας θέσπισαν μετά την Θ. Λειτουργία να τελείτε ο Μέγας Εσπερινός, ο οποίος είναι ένας «ύμνος» για το Άγιο Πνεύμα, που γεμίζει τις ψυχές των πιστών από αγαλλίαση και ευφροσύνη. Συν τοις άλλοις, ευχήθηκε το Πανάγιο Πνεύμα να σκηνώνει στις ψυχές των Χριστιανών και να τους αγιάζει.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε, κατά την Εκκλησιαστική τάξη, ο εσπερινός της Γονυκλισίας, στον οποίον προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr