Η Πάτρα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ανήμερα, Κυριακή του Θωμά, 15.4.2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον περικαλλή και ιστορικό Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών, όπου κατ’ έτος τιμάται η μνήμη του Αγίου ενδόξου Εθνοϊερομάρτυρος Γρηγορίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ε’, από τον Σύλλογο των εν Πάτραις Γορτυνίων.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου νέου, Γερασίμου Αθανασίου, προς τον οποίον απηύθυνε πατρικές συμβουλές.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος έκαμε αναφορά στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ και ετόνισε «Φωνές και προσωπικότητες που θυσιάζονται για την Πατρίδα μας, όπως το εθελόθυτο θύμα ο Εθνοϊερομάρτυς Γρηγόριος ο Ε’, χρειάζονται σήμερα παρά ποτέ για την Ελλάδα».

Διαβάστε εδώ:  Τελετή της Αποκαθηλώσεως στην Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

Μετά ταύτα σχηματίστηκε πομπή και λιτανεύτηκε η ιερά εικόνα του Αγίου Γρηγορίου του Ε’, έως το σημείο όπου ευρίσκεται η προτομή του. Εκεί ανεπέμφθη δέησις και έγινε κατάθεσις στεφάνων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Γρηγόριο το Ε’, παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και Φορέων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Πάτραις Γορτυνίων κ. Παναγιώτης Παπαγιαβής, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ως άνω Συλλόγου και πλήθος ευσεβούς Λαού.Ετικέτες

tilegrafima.gr