Ι. Μονή του Αγίου Αθανασίου στην Πουλίτσα Κορινθίας : Η ρασοφορία της μοναχής Αννης

Loading...


Στην Ι. Μονή του Αγίου Αθανασίου, στην Πουλίτσα Κορινθίας, μετέβησαν ο Σεβ. και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος το εσπέρας της Πέμπτης, 21 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να τελέσουν τον Εσπερινό και την της δοκίμου αδελφής της Ι. Μονής Σοφίας Καρυστινού, η οποία έλαβε το Μοναχικό όνομα Άννα.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης: «Στον Εσπερινό χοροστάτησε με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, την δε Ρασοφορία τέλεσαν από κοινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Βοηθός Επίσκοπος.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στον εκκλησιασμό και στο πως, μέσω αυτού, οι πιστοί οδηγούνται στο να βιώσουν από εδώ τον Παράδεισο και να προγεύονται την αιώνιο μακαριότητα. Παράλληλα, απηύθηνε λόγους επιστηρικτικούς για την συνέχιση της πνευματικής πορείας της νεόκουρης Μοναχής τονίζοντάς της ιδιαιτέρως, ότι από την αρχή οφείλει να προσεύχεται αδιαλείπτως όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά και για την σωτηρία της ανθρωπότητας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Καλλίνικη Μοναχή, πνευματική πρόοδο και άνθηση της Ι. Αδελφότητος, προς δόξαν Θεού!

Διαβάστε εδώ:  Μοναχός Αρτέμιος Γρηγοριάτης (1886 - 20 Νοεμβρίου 1955)

Στην τελετή της Ρασοφορίας της Άννης Μοναχής συμμετείχαν ο Πνευματικός της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και πλειάδα Ιερέων από την Ι. Μητρόπολή μας και από άλλες Ι. Μητρόπολεις, ενώ παρευρέθησαν συμπροσευχόμενες Μοναχές από τις Ι. Μονές Προφ. Ηλιού Ζαχόλης, Αγ. Βλασίου Τρικάλων, Παναγίας «Φανερωμένης» Χιλιομοδίου, Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου, Προφ. Ηλιού Λουτρακίου, Παναγίας Κορυφής Καμαρίου και Τιμίου Σταυρού Μαψού».tilegrafima.gr