Η Μητρόπολη Μάνης τίμησε τη μνήμη του Εθνικού Ευεργέτη Σπυρίδωνος Αλεξανδράκη

Loading...


Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, εορτή του εν , του θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κάμπου Αβίας, τελέστηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο του Μεγάλου Εθνικού Ευργέτου Σπυρίδωνος Αλεξανδράκη, Ιδρυτού των Αλεξανδράκειων Κληροδοτημάτων (Γηροκομείο Καλαμάτας, Γυμνάσιο Κάμπου κ.α.).

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Της Ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Την διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές που διέκριναν τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Πρό της απολύσεως τελέστηκε το Ιερό Μνημόσυνο, εις ανάπαυση της ψυχής του προκεκοιμημένου Μεγάλου Εθνικού Ευεργέτου Σπυρίδωνος Αλεξανδράκη (+1871), ως ορίζει και η διαθήκη του.

Διαβάστε εδώ:  ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος

Στη συνέχεια στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Κάμπου, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων, ενώπιον της προτομής του Εθνικού Ευεργέτου.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας, συνοδευόμενος από δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, ο αναπληρωτής Διοικητής του Α.Τ. Δυτικής Μάνης, Ανθυπαστυνόμος κ. Τσούτσιας, αντιπροσωπείες μαθητών/τριών του Δημοτικού και του Γυμνασίου Κάμπου και πλήθος κόσμου».

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώtilegrafima.gr