Η Μητρόπολη Κομοτηνής πιστή στο πασχαλινό ραντεβού με άπορους πολίτες

Loading...


Της Δήμητρας Συμεωνίδου

Ανταπόκριση σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας βρήκε το κάλεσμα του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα να συνδράμουν από το υστέρημά τους ώστε να δοθούν δέματα με είδη πρώτης ανάγκης οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Την πέμπτη Κυριακή των νηστειών ο μητροπολίτης απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις ενορίες και απευθυνόμενος στα αισθήματα αγάπης και φιλανθρωπίας των πιστών ζητούσε τη βοήθειά τους.  

«Ζήτησα από τους συνανθρώπους μας να συνδράμουν ο καθένας από το υστέρημά του ουτώς ώστε να είμαστε σε θέση όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους ενδεείς αυτούς που δυστυχώς στερούνται βασικά πράγματα και πολλές φορές και το φαγητό τους», έκανε γνωστό ο μητροπολίτης.

ΜΟΙΡΑΣΕ 200 ΔΕΜΑΤΑ

Χάρη στην ανταπόκριση των πιστών η μητρόπολη διένειμε περισσότερα από διακόσια δέματα με είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, βρεφικά γάλατα, σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Τα προϊόντα συγκεντρώθηκαν από προσφορές (οικονομικές και σε είδος) πιστών και επαγγελματιών, με τη συνδρομή και της μητρόπολης.

Ο κ. Παντελεήμονας ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους, επώνυμους και ανώνυμους που συνεισέφεραν σε αυτό το κάλεσμα της Εκκλησίας και μάλιστα, όπως είπε «δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι προσέφεραν σε είδος αλλά και τα καταστήματα έκαναν καλές τιμές ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δέματα».

Άλλωστε, όπως είπε ο μητροπολίτης «οι ημέρες αυτές του Πάσχα να είναι χαρούμενες και σε όλα τα τραπέζια πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα, ώστε, εκτός από το λόγο του Θεού να ευφρανθούμε και από τα υλικά αγαθά».

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Η μητρόπολη προγραμματίζει ανάλογες φιλανθρωπικές ενέργειες και για άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως φοιτητές και ασθενείς. «Θα υπάρξει δυνατότητα να προσφέρουμε σε φοιτητές, σε αρρώστους ώστε όλο αυτά τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τον κόσμο να αποδοθεί και να επιστρέψει σε όσους έχουν ανάγκη», έκανε γνωστό ο μητροπολίτης εκφράζοντας για μία ακόμα φορά τις ευχαριστίες προς όλους όσους συνέδραμαν την πράξη αυτή της κοινωνικής αλληλεγγύης δίνοντας παράλληλα τις ευχές του για «καλή Ανάσταση».