Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος: Τιμήθηκε ο Αγιος Σεραφείμ στον τόπο μαρτυρίου του (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, τιμήθηκε ο άγιος και ένδοξος ιερομάρτυς Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου ο θαυματουργός στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως: «Τη ευλογία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου υποδέχθηκε μαζί με τον κλήρο και το λαό την τιμία κάρα του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου την οποία κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης».

Ακολούθως, θα προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού στον ως άνω Ιερό Ναό.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος: Η Υψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (ΦΩΤΟ)

Την επομένη, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προέστη της ιεράς Λιτανείας της εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας Κάρας στους δρόμους του Φαναρίου και ευλόγησε τους άρτους προς τιμήν του Αγίου στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος».

Φωτογραφίες: Αθανάσιος Θεοδοσίου