Ι.Μ.Θεσσαλιώτιδος: Σεμινάριο στους κατηχητές από τον π. Βασίλειο Θερμό

Loading...


: Αμέσως μετά την κοπή της βασιλόπιτας των Κατηχητών στο πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης, χθες, από τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο…

πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο για τους Κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Θερμό, Ψυχίατρο – Δρ. Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτή Καθηγητή Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Το θέμα που ανέπτυξε ήταν: «Παιδί και έφηβος σήμερα. Πώς χρειάζονται τους Κατηχητές τους;».

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο π. Βασίλειος ανέφερε:

«Μια διδαχή είναι αποτελεσματική:

Όταν ανταποκρίνεται στην ηλικία και το διανοητικό επίπεδο.
Όταν συντονίζεται με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του παιδιού και του εφήβου
Όταν συνδέει τον άνθρωπο προσωπικά με τον Χριστό».
Επίσης ανέφερε πως όλοι μας είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα Θεού και έχουμε χαρίσματα που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε για το καλό των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα για την πνευματική πρόοδο των ψυχών που μας εμπιστεύτηκε ο Θεός.

Η προσέλευση των κατηχητών, κληρικών και λαϊκών στην κοπή της βασιλόπιτας ήταν μεγάλη, όπου παρακολούθησαν με πολύ προσοχή την εξαίρετη ομιλία του π. Βασιλείου.

Μετά την ομιλία ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τον π. Βασίλειο Θερμό για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρεθεί αυθημερόν κοντά μας και να παραστεί στην κοπή της βασιλόπιτας των κατηχητών αλλά και για την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του που ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησε επίσης και τους κατηχητές για την παρουσία τους αλλά και για την προσφορά τους στο κατηχητικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr