Ι.Μ.Σπάρτης: Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Καλογωνιά

Loading...


Τη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας τίμησε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 η Εκκλησία μας και στη Σπάρτη πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην Καλογωνιά.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου, και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Επίκαιρα ομίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού οικείου Ποιμενάρχου. Λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στο πυκνό εκκλησίασμα ο εφημέριος Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγιότητα.

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε για τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον μαρτυρικό βίο της Αγίας Βαρβάρας, ενώ ευχήθηκε στους ευλαβείς χριστιανούς να έχει την χάρη και ευλογία της τιμώμενης Αγίας.tilegrafima.gr