Ι.Μ. Πατρών: Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Ιωακείμ του Νέου Ασκητή της Πατραχαΐας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη στις 3.7.2017, η Ιερά Μνήμη του Οσίου Ιωακείμ του Νέου Ασκητού, Ηγουμένου της Μονής των Νοτενών και γόνου του χωριού Σκιαδά Τριταίας, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, επίκεντρο του εορτασμού ήτο Ιερά Μονή της Παναγίας των Νοτενών, όπου ασκήτευε ο Άγιος και όπου ευρίσκεται το ιερό Ασκητήριό του και τα ιερά του Λείψανα.

Επίσης, με κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους Λαού ετιμήθη ο Όσιος Ιωακείμ και στην πόλη των Πατρών, στην νεοιδρυθείσα Ενορία από τον Σεβασμιώτατο, στην περιοχή της έξω Αγυιάς, όπου ανεγείρεται μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός αφιερωμένος στη μνήμη του.

Στον Εσπερινό, στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωακείμ Έξω Αγυιάς Πατρών, εχοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στα στοιχεία της ζωής του Οσίου Ιωακείμ και στην προσπάθεια η οποία κατεβλήθη και καταβάλλεται, ώστε να καταστή ευρύτερα γνωστός ο τοπικός αυτός Άγιος και να τιμάται δεόντως από τους ευσεβείς Χριστιανούς.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Ιωακείμ στους δρόμους της Έξω Αγυιάς.

Στον Εσπερινό της Εορτής, στο Ασκητήριο του Αγίου στη Μονή Νοτενών, εχοροστάτησε και ωμίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ανεφέρθη στο βίο του Οσίου Ιωακείμ και στους ασκητικούς αγώνες του.

Διαβάστε εδώ:  Ο Πατρών Χρυσόστομος στον τόπο διδασκαλίας (πάτημα) του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου

Ανήμερα της εορτής, 3 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ανήλθε λίαν πρωί στην Ιερά Μονή των Νοτενών και εκείθεν στο ιερό Ασκητήριο του Οσίου Ιωακείμ , όπου ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολυπληθείς προσκυνητάς από Αχαία και Ηλεία, που έφτασαν εκεί για να τιμήσουν τον Άγιο και να προσκυνήσουν τα Άγια Λείψανά του και την θαυματουργό εικόνα του.

Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για την Μονή των Νοτενών, την οποία ο Άγιος κατέστησε φάρο πνευματικό και για τα θαύματα τα οποία επετελέσθησαν και επιτελούνται διά πρεσβειών του Οσίου.

Μετά την Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου, σχηματίσθη λιτανευτική πομπή, με την εικόνα της Παναγίας και τα Λείψανα του Οσίου, η οποία κατέληξε στην Ιερά Μονή της Παναγίας των Νοτενών, όπου έγινε δέηση και οι πιστοί προσκύνησαν τα Λείψανα του Αγίου και την θαυματουργό εικόνα της Θεομήτορος.

Στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωακείμ στην Αγυιά, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εν πληθούση Εκκλησία, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο.