Ι.Μ. Πατρών: Σε κλίμα κατάνυξης η εορτή του Προφήτη Ηλία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Μητρόπολη Πατρών τίμησε τη μνήμη του Προφήτη Ηλία με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως: «Την παραμονή της εορτής, 19.7.2017, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού και ωμίλησε αναφερθείς στην επικαιρότητα του κηρύγματος του.

Ανήμερα, 20.7.2017, ετελέσθη στο Μοναστήρι του Προφήτου Ηλιού, η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, εν πληθούση Εκκλησία, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στον ζηλωτή και πυρφόρον προφήτην Ηλίαν και στο κήρυγμά του, το οποίο όπως το εχαρακτήρισε ήτο, θεολογικό και αποκαλυπτικό, εσχατολογικό και μεταμορφωτικό και ως εκ τούτου πάντα επίκαιρο και διαχρονικό.

Διαβάστε εδώ:  Ο Μητροπολίτης Πατρών στις κατασκηνώσεις του π. Γερβασίου (ΦΩΤΟ)

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους ήρωες της Κυπριακής τραγωδίας και ετέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευκλεώς αγωνισαμένων, ηρωικώς πεσόντων και μαρτυρικώς τελειωθέντων αδελφών μας κατά την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ανθουπόλεως και εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στο προφητικό χάρισμα του Προφήτη Ηλία και στα πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από τη ζωή του, ενώ το απόγευμα θα χοροστατήση στον μεθέορτο Εσπερινό, στην Ιερά Παράκληση και στην Ιερά Λιτανεία στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών».