Ι.Μ. Πατρών: Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Mε ιερά κατάνυξη εορτάσθη η ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά του νέου του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, την παραμονή της εορτής το βράδυ 10.6.2018 και ξημερώματα της 1ης Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε και ελειτούργησε στην Ιερά Αγρυπνία, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και επερατώθη τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από νωρίς ο Ιερός Ναός εγέμισε από πιστούς, οι οποίοι με ευλάβεια συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμά του ανεφέρθη στην μεγάλη και ηγιασμένη μορφή του Ομολογητού αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας και στην θαυμαστή παρρησία του προς τον Θεό.

Να σημειώσωμε ότι στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό, είναι θησαυρισμένο απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγιωτάτου Πατρός Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το οποίο έχει καταστή πόλος έλξεως των ευσεβών Χριστιανών, κυρίως κάθε Πέμπτη απόγευμα, που τελείται Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά.tilegrafima.gr