Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας: Γ΄Κατανυκτικός Εσπερινός (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 12 Μαρτίου, Β’ Νηστειών (Γρηγορίου του Παλαμά), ο της στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα το άφθαρτο ιερό λείψανο του , το οποίο μετέφεραν από της αλησμόνητες Πατρίδες οι πρόσφυγες πρόγονοί μας μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος μετά το πέρας του Εσπερινού ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Καρδίαν καθαράν κτίσον ἐν ἐμοί ὁ Θεός».

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών (ΦΩΤΟ)

Ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος, αφού αρχικά ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει στον , στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαία θεολογική και πνευματική προσωπικότητα που συμβολικά προβάλει η Αγία μας Εκκλησία τη , τον Μέγα Θεολόγο και Οικουμενικό Διδάσκαλο, Άγιο Γρηγόριο Παλαμά Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης.

Κατά την ομιλία του ο π. Συμεών, με λόγια απλά γεμάτα μεστότητα, μίλησε για την τεράστια και καθοριστική συμβολή του Μεγάλου αυτού Φωστήρος της Εκκλησίας μας στην υπεράσπιση της Πατερικής Διδασκαλίας και του Ορθοδόξου Δόγματος έναντι των αιρέσεων, αναλύοντας παράλληλα τους τρόπους, αλλά και τα στάδια, που σύμφωνα με τη διδασκαλία του οδηγούν στην κάθαρση της ανθρώπινης καρδιάς από τα ψυχικά και σωματικά πάθη και κατ’ επέκταση στην κατά χάριν θέωση.