Ι.Μ. Ναυπάκτου: Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πανηγύρισε την Τετάρτη 12 Ιουλίου το Παρεκκλήσιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ναυπάκτου που έχει αφιερωθή στον άγιο Παίσιο τον Αγιορείτη.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, «το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, κατά το οποίο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Καλλίνικος ανέπτυξε ορισμένα σημεία από το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου κ. Ιεροθέου «Ο άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης ως εμπειρικός θεολόγος» και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο για τον Γέροντα του αγίου Παισίου, ήτοι τον άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στο κήρυγμά του μίλησε για το φιλέρημο του Αγίου και την διδασκαλία του για την ησυχία και για την απλοποίηση της ζωής μας, που αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα και φάρμακο για την εποχή μας.

Διαβάστε εδώ:  Οταν ο Οικ. Πατριάρχης ασπαζόταν τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους Εφημερίους π. Αθανάσιο και π. Θωμά, για την προετοιμασία της εορτής και για την αποδοχή της συμβουλής του να ιδρύσουν παρεκκλήσια στην ημιυπόγεια αίθουσα του Ναού, το ένα από τα οποία να το αφιερώσουν τον μεγάλο νεοφανή αυτόν Άγιο, καθώς και την μηχανικό κ. Βιβή Λαγαρού, που επίβλεψε τις εργασίες ανιδιοτελώς.

Στις ακολουθίες και την θεία Λειτουργία έψαλε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Παντελή Αναστασόπουλο.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πιστών και ήταν ενδεικτική ότι η μνήμη του Οσίου θα εξελιχθή σε μεγάλη εορτή για την Ιερά μας Μητρόπολη».