Ι.Μ. Κίτρους: Το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από το εξωτερικό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος παρουσιάζοντας την δράση της Μητρόπολης για την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Ξενώνα στον Σβορώνο, παιδιών και των συνοδών τους από την Ουκρανία.

Ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε συνολικά στο πρόγραμμα φιλοξενίας της Μητρόπολης διάρκειας 2,5 μηνών που περιλαμβάνει φιλοξενία για παιδιά από την Σερβία, την Ουκρανία, την Πολωνία, τον σερβικό τομέα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και από την Παλαιστίνη.

Τα παιδιά στη διάρκεια της παραμονής τους στην Κατερίνη, επισκέπτονται ναούς και μονές, παρακολουθούν λειτουργίες, πηγαίνουν σε αρχαιολογικούς χώρους, στις παραλίες του νομού μας, τον Όλυμπο, ενώ έχουν την ευκαιρία μέσω συναντήσεων με νέους και νέες της πόλης μας να προσεγγίσουν τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Κίτρους: Εξόρμηση φοιτητών στην Ανω Μηλιά Πιερίας (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και βοηθούν ώστε να στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα φιλοξενίας.

Πολλά από τα παιδιά που φιλοξενούνται από την Μητρόπολη βγαίνουν για πρώτη φορά έξω από την χώρα τους, ενώ υπάρχουν παιδιά που βλέπουν για πρώτη φορά θάλασσα και αρκετά από αυτά προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές.