Ι.Μ. Κισάμου: Ιερό Προσκύνημα στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην γενέθλιο γη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, τον τόπο καταγωγής Του, το όμορφο Συρικάρι της επαρχίας Κισάμου, η οργάνωσε προσκύνημα όπου ο χοροστάτησε της Ι. Παρακλήσεως του Οσίου Νικηφόρου, εις τον χώρο όπου ανεγείρεται περικαλλής Ι.Ναός αφιερωμένος εις την μνήμη Του.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Στον χαιρετισμό του ο Επίσκοπος μας σημείωσε: «… Προσευχόμαστε σήμερα εις τον ιερό ετούτο χώρο όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Άγιος του τόπου και της οικουμένης, ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός. Συγκίνηση και δέος διακατέχει την ψυχή και την καρδιά μας, καθώς αναλογιζόμεθα πως ο μικρός και άσημος τότε Νικόλαος, διωγμένος, κατατρεγμένος και στιγματισμένος από την ανιάτη ασθένεια της εποχής, την λέπρα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την γενέτειρα γη και τώρα, μετά από τόσες δεκαετίες, επιστρέφει στον τόπο Του ως οικουμενικός Άγιος. Παράδειγμα προς μίμηση η πίστη και υπομονή του, πηγή έμπνευσης και θάρρους για κάθε πληγωμένη και ταλαιπωρημένη ψυχή.

Μια ζωή «εν τάφω», με αναστάσιμη χαρά και καρτερικότητα», «Ζούμε, συνέχισε ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος, ένα θαύμα, ορατό της παρρησίας του Οσίου Νικηφόρου, καθώς η ανέγερσης του Ιερού ετούτου Ναού Του είναι έργο δικό Του, αφού εκείνος είναι που φωτίζει και οδηγεί, μέσα από τις πολλές Του ευεργεσίες, ανώνυμους και επώνυμους αδελφούς μας να στηρίζουν και ενισχύουν την προσπάθεια αυτή.

Διαβάστε εδώ:  Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Κισάμου Αμφιλόχιο (ΦΩΤΟ)

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους εκείνους που από το περίσσευμα της αγάπης των γίνονται η αιτία ο μεγάλος αυτός Άγιος μας σύντομα να αποκτήσει το δικό Του σπίτι, εδώ στον τόπο όπου είδε το πρώτο φως της ζωής», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ήδη αρκετοί άνθρωποι έχουν εκφράσει την επιθυμία όπως προσφέρουν σε είδος όπως: η κατασκευή του καμπαναριού, η επένδυση με πέτρα όλου του Ναού, η κατασκευή του τέμπλου, κ.α. και σημείωσε, τέλος, ότι η Ι. Μητρόπολις μας έχει συστήσει ειδική Ερανική Επιτροπή στην οποία, εκτός των Κληρικών και λαϊκών μελών, μετέχει και ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, τον οποίο και ευχαρίστησε, ως επίσης και τον μηχανικό κ. Νεκτάριο Ψαράκη δια την δωρεάν εκπόνηση της μελέτης και επίβλεψη του έργου.

Ανακοινώθηκε επίσης και ο ειδικός λογαριασμός που έχει ανοιχθεί προς τον σκοπό αυτό, ο οποίος είναι: GR4301103900000039029609078, Εθνική Τράπεζα. Συγκινητική η συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών απ΄ όλο τον Νομό Χανίων, οι οποίοι στο άκουσμα του προσκυνήματος αυτού έσπευσαν να συμμετέχουν και με θέρμη ψυχής προσευχόταν κατά την διάρκεια της Ι. Παρακλήσεως και την προσκύνηση του Ι. Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου, το οποίο είχε τεθεί προς προσκύνηση».