Ι.Μ. Κερκύρας: Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου 2017 τελέστηκε ο στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του .

στο σύντομο λόγο του αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Ιλαρίωνα Νεοσκητιώτη, επεσήμανε ότι οι Αγιορείτες πατέρες μεταφέρουν εις τον κόσμο τις εμπειρίες τους και τα πνευματικά τους βιώματα, από την έρημο του Άθωνα, όπου αγωνίζονται καθημερινώς για την εκρίζωση των παθών τους και την ένωσή τους, με τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, μετέχοντας στις Άκτιστες ενέργειές Του. Ιδιαιτέρως στη σημερινή εποχή που επιχειρείται η αποϊεροποίηση του ανθρωπίνου προσώπου, ο λόγος των Αγιορειτών πατέρων είναι επίκαιρος, λόγος ο οποίος οδηγεί στην κατά Χριστόν ζωή και την κοινωνία μετά του Θεού,

Εν συνεχεία ο π. Ιλαρίων ανέπτυξε εκ βάθους καρδίας την ομιλία του με θέμα : “Καλλιεργώντας την καρδιά, ο άνθρωπος θεώνεται”.

Συγκεκριμένα ο π. Ιλαρίων τόνισε ότι σύμφωνα με την Αγία Γραφή, αλλά και με τη διδαχή των Πατέρων της Εκκλησίας μας, η καρδιά αποτελεί το κέντρο των αισθήσεων του ανθρώπου. Από την καρδιά εκπηγάζουν η αγάπη, η ταπείνωση, η φιλαδελφεία, αλλά από την καρδιά επίσης εκπηγάζουν και ο φθόνος, το μίσος, η φιλαυτία. Η καρδιά καθαρίζεται μέσω της ολόθερμης προσευχής του ανθρώπου, η οποία προϋποθέτει πίστη στον Τριαδικό Θεό και θυσιαστικό πνεύμα απέναντι στον αδελφό. Να συμπαρασταθούμε μέχρι τέλους στον κάθε αδελφό μας, κενώνοντας εαυτόν, μιμούμενοι τον Κύριό μας, ο Οποίος έγινε κατάρα για να σώσει το πλάσμα Του.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας: Γ΄Κατανυκτικός Εσπερινός (ΦΩΤΟ)

Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι προσεύχεται, αλλά έχει μέσα του φθόνο για αυτόν ακόμα που τον έχει βλάψει, είναι ψεύτης. Πρώτα προσευχόμαστε για αυτούς που μας έχουν λυπήσει και έπειτα για τους προσφιλείς μας. Εμείς πόσες φορές λυπούμε τον Ουράνιο Πατέρας, αλλά Εκείνος μας συγχωρεί ; Ακόμη η καρδιά καθαρίζεται με τη συχνή Θεία Κοινωνία, αφού έτσι γινόματε συσωμοι και σύναιμοι Χριστού και ολόκληρος ο Κύριος βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του σώματός μας.