Ι.Μ.Καρυστίας: Λαμπρή Εορτή Οσίου Γερασίμου του εκ Καρύστου

Loading...


Με λαμπρότητα, το 2ήμερο 27 και 28 Ιουλίου, τίμησε η Κάρυστος, γόνο άγιο εξ αυτής καταγόμενο, τον Όσιο Γεράσιμο τον Ευβοέα εκ Καρύστου, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Αγίου Γρηγορίου του Σιναΐτου, και συνασκητής του για μεγάλο διάστημα, με την έντονη άσκηση, και την αδιάλειπτη προσευχή, έγινε πρότυπο των σιναϊτών μοναχών.

Την παραμονή, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, με την συμμετοχή, των ιερέων της επαρχίας, και των φιλέορτων πιστών, που τίμησαν την εορτή.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 28 Ιουλίου τελέσθηκε, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος απο τον άγοντα, την ονομαστική εορτή του Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση, τον Πανοσ Αρχιμ Πορφύριο Γιαννάκη, τους εφημέριους του ιερού ναού, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Επαρχίας Καρύστου Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Φράγκο, τον Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Κρίσιλια, και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή, καθώς και την αθρόα συμμετοχή, των φιλέορτων πιστών της Καρύστου, που τίμησαν τον τοπικό άγιο τους, καθώς επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος ο Ύπαρχος οι Αξιωματικοί της Φ/Γ Κανάρης η οποία βρίσκεται σε επιφυλακή στον κόλπο της Καρύστου.

Τον θείο λόγο ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος εκ της ευαγγελικής περικοπής και του εορτάζοντος αγίου και στην συνέχεια ευχήθηκε και στον εορτάζοντα π. Γεράσιμο για την ονομαστική εορτή του.

Εις το αναλόγιο έψαλε ο εκ Καρύστου καταγόμενος Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Σερρών κ. Κωνσταντίνος Τσαλαπάτης μετά απο ευγενική παραχώρηση των ιεροψαλτών του ιερού ναού.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννηςtilegrafima.gr