Ι.Μ. Δημητριάδος: Σύναξη προς τιμήν των Πρεσβυτερών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μία ωραία, εποικοδομητική βραδιά, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, την Κυριακή 12/11, οι Πρεσβυτέρες της , στο ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ», όπου πραγματοποιήθηκε προς τιμήν τους εόρτιο βραδινό.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, στον σύντομο χαιρετισμό του ο , αναφέρθηκε στην χάρη, αλλά και στο βάρος που φέρουν οι Πρεσβυτέρες, σε εποχή πολύ δύσκολη. Έχοντας ο ίδιος την εμπειρία, σημείωσε ότι η ιερατική οικογένεια είναι στο μέγιστο βαθμό τιμητική, αλλά ταυτόχρονα και δακτυλοδεικτούμενη, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο. Υπογράμμισε την αξία της φιλανθρωπίας εκ μέρους της Πρεσβυτέρας, καθώς και η ίδια μετέχει της ιερωσύνης. Προέτρεψε τις πρεσβυτέρες να έχουν μέσα τους χαρά, καθώς η θέση τους είναι μεν πολύ δύσκολη, αλλά, ταυτόχρονα, είναι τιμητική και όμορφη. Τις κάλεσε να δίνουν χρόνο, αλλά και χώρο στους ιερείς, αλλά και να μάθουν να αγαπούν με την γλώσσα της αγάπης του άλλου. Μάλιστα, όπως τόνισε, όταν αυτό επιτευχτεί εκατέρωθεν, είναι παράδεισος.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Δημητριάδος: Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Παντελής, εφημέριος Πινακατών

Ακολούθησε η ομιλία του Θεολόγου-Σύμβουλου Γάμου κ. Εμμανουήλ Τουφεξή, ο οποίος και παρουσίασε στις Πρεσβυτέρες την διαφορετικότητα μεταξύ των συζύγων, καλώντας τες να επενδύσουν στην αμοιβαία κατανόηση και στην επικοινωνία με τους συζύγους τους.

Ακολούθησε δεξίωση, συνοδεία μουσικού προγράμματος.