Ι.Μ. Χαλκίδος – Αρχή της Σαρακοστής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου 2017, ο , πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της Πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων της, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, με την συμμετοχή και του ευσεβούς Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, χοροστάτησε στον Α΄ Κατανυκτικό .

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, στόν οποίον έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε, ο κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, με αναφορά στον αγώνα της μετανοίας, τον οποίον όλοι καλούνται να ασκήσουν την περίοδο της Σαρακοστής.

Στο τέλος του Εσπερινού παρακάλεσε όλους να τον συγχωρέσουν και αμέσως μετά αντηλλάγη μεταξύ Επισκόπου, Ιερού Κλήρου και ευσεβούς Λαού ο ασπασμός της συγγνώμης.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Χαλκίδας – Έναρξη και πρόγραμμα κατανυκτικών Εσπερινών

Την 27 Φεβρουαρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος , συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο και τον Γενικό Αρχιερατικό του Επίτροπο π. Φιλόθεο, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, όπου τους υπεδέχθησαν οι αδελφοί της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Χριστοφόρος Παπαθανασίου, Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος, Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας και Μοναχός Λουκάς και ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, με την παρουσία και συμπροσευχή και ευλαβών προσκυνητών της Ι. Μονής.