Η Εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Νικήσιανη Παγγαίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΗ

Εορτάσθηκε και φέτος 20 Ιουλίου η εορτή του σε όλες τις Ενορίες και τις Μονές της , ιδιαιτέρως δε στους ομώνυμους πανηγυρίζοντες Ναούς των ενοριών της επαρχίας Παγγαίου.

το εσπέρας της παραμονής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας των Εισοδίων Θεοτόκου Νικησάνης, πλαισιούμενος υπό Ιερέων της περιοχής του Παγγαίου, τοπικών αρχόντων και πλήθους ευλαβών προσκυνητών της περιοχής.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείον Λόγον ερμηνεύοντας τα χωρία της Καινής Διαθήκης που αναφέρουν τον θαυμαστό Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό πανηγυρικό ιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πρωτοσυγγέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, ο οποίος μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου εκήρυξε το Θείον Λόγον προς του παρισταμένους πιστούς με αφετηρία το χωρίον «Ηλίας άνθρωπος ην ομοιοπαθής ημίν, και προσευχή προσηύξατο του μη βρέξαι, και ουκ έβρεξεν επί της γης ενιαυτούς τρεις και μήνας εξ» (Ιακ. 5, 17), τονίζοντας την δύναμη της προσευχής.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατή την ακολουθία του Εσπερινού:

2107ELEF (1).jpg
2107ELEF (2).jpg
2107ELEF (3).jpg
2107ELEF (4).jpg
2107ELEF (5).jpg
2107ELEF (6).jpg
2107ELEF (7).jpg