Η εορτή του Αγίου Θεόκλητου στην Αρναία και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ιερισσού (φωτο)

Loading...


Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο,που τελέσθηκε χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στην Αρδαία της Χαλκιδικής, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αρδαμερίου & Αγίου Όρους κ. Θεοκλήτου,  ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνιερούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος, συμπροσευχηθέντων στο ιερό Βήμα των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, Μιλήτου κ. Αποστόλου και Λαγκαδά κ. Ιωάννου,με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών και μοναχών της τοπικής Εκκλησίας και την παρουσία του Δημάρχου Αρναίας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη κ. Τρίτου και πλήθους πιστών. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ευλογία των Κολλύβων του Αγίου και μνημόσυνο των αοιδίμων Μητροπολιτών Μαντινείας κυρού Θεοκλήτου και Ιερισσού κυρού Νικοδήμου.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Κλήρο και το Λαό για την προσευχητική παρουσία τους και  παρακάλεσε όλους να εύχονται για τη θεοφιλή πληροφόρηση της ποιμαντορίας του.

1
1
1