Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μνήμη του εν του Θαυματουργού εορτάστηκε στην .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, την παραμονή της εορτής, 5.12.2019, ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο πόσο ο Άγιος Νικόλαος αγάπησε τον Θεό και πόσο ο Θεός τον ετίμησε.

Ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποίησε συγκεκριμένα στοιχεία και περιστατικά από την ζωή του Αγίου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και κατέληξε στο μήνυμα ότι η αγάπη του Αγίου Νικολάου προς τον Θεό πρέπει να γίνεται οδηγός και στην δική μας ζωή.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών και ωμίλησε επικαίρως.

Ανήμερα, 6.12.2019, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών ετέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους Λαού που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τα πέριξ αυτού.

Διαβάστε εδώ:  Καλαμάτα: Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο πόσο αγάπησε και αγαπάει ο Άγιος Νικόλαος τους ανθρώπους και πόσο οι άνθρωποι αγαπούν και ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο και όλα αυτά τα εξήγησε μέσα από το δοξαστικό των Αίνων της εορτής του Αγίου Νικολάου.

Εν συνεχεία ετελέσθη η Επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Διοικητού της Ναυτικής Διοικήσεως Ιονίου, των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών της πόλεως και Εκπροσώπων Αρχών και Φορέων.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου και εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την αγία ζωή και πολιτεία του.tilegrafima.gr