Η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού στην Χαλκίδα

Loading...


Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 ετελέσθη στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού, με Θεία Λειτουργία την οποία προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συλλειτουργία Ιερέων της Πόλεως.

Τον Άγιο Μάρκο τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί κωφοί αδελφοί μας, αφού τον έχουν ως προστάτης τους.  Η Θεία Λειτουργία, μάλιστα, μεταφραζόταν ταυτόχρονα με την τέλεσή της στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τον γνώστη Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, εδώ και μία δεκαετία, με την πρωτοβουλία του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και την άμεση φροντίδα και ευθύνη του π. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας με διατριβή σχετική με την ποιμαντική διακονία των κωφαλάλων, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών αδελφών μας, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία Σχολής εκμάθησης Ελληνικής νοηματικής Γλώσσης, ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών αδελφών μας.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη πρωϊνό στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου υπήρξε και προσωπική επικοινωνία, διά της μεταφράσεως του π. Ιωάννου, του  Επισκόπου μας με τους κωφούς χριστιανούς του.